De wedstrijd

Wat is De Muziekwedstrijd?

De Muziekwedstrijd is de leukste online wedstrijd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Je kunt meedoen met alle soorten (genres) muziek en met ieder instrument. Zingen of rappen mag natuurlijk ook! Upload één of meerdere filmpje(s) van jezelf of samen met anderen via onze site of de gratis web-app. Het filmpje mag maximaal 4 minuten duren. Filmpje(s) kunnen worden ingestuurd tussen 14 augustus en 15 oktober. 

Bekijk hier het wedstrijdreglement: Wedstrijdreglement 2023

Categorieën

Je kunt meedoen in 3 categorieën:

  • Categorie 1 (4 t/m 8 jaar)
    Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
  • Categorie 2 (9 t/m 12 jaar)
    Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
  • Categorie 3 | groepen (4 t/m 12 jaar)
    Grote(re) groepen (vanaf 6 kinderen)

Bekijk de video’s hierboven voor meer informatie over de wedstrijd én voor inspiratie! Ben je overtuigd?
Schrijf je dan snel in!

Thema Vriendschap

Met het thema Vriendschap vieren we de kleine en grote vriendschappen die het leven zo bijzonder maken. Chillen met je vrienden, samen muziek maken, vrienden zijn er voor je op mooie (en moeilijke) momenten. Dat horen wij graag terug in jouw muziek! Neem een filmpje op met je beste vrienden, of schrijf zelf een muziekstuk waarin terugkomt wat vriendschap voor jou betekent. Misschien ken je wel een lied over vriendschap dat je graag aan iedereen wil laten horen! Maak een toffe muziekvideo en upload ‘m in onze (web)app.

Prijzen

Tijdens De Muziekwedstrijd  regent het prijzen! Iedereen die meedoet maakt kans op mooie, muzikale prijzen.
Kom er hier meer over te weten.

Publieksstemmen

Ook dit jaar is het weer mogelijk om te stemmen op je favoriete inzending. Het filmpje met de meeste stemmen wint de Publieksprijs. De stemperiode loopt van 16 oktober t/m 22 oktober. De Publieksprijs wordt in totaal slechts één keer uitgereikt.

De Muziekdag!

De Muziekwedstrijd 2023 wordt afgesloten met een Muziekdag in TivoliVredenburg in Utrecht op zondag 26 november. Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws!