De wedstrijd

Wat is De Muziekwedstrijd?

De Muziekwedstrijd is de leukste online wedstrijd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Je kunt meedoen met alle soorten (genres) muziek en met ieder instrument. Zingen of rappen mag natuurlijk ook! Upload één of meerdere filmpje(s) van jezelf of samen met anderen via onze site of de gratis web-app. Het filmpje mag maximaal 4 minuten duren. Filmpje(s) kunnen worden ingestuurd van 12 augustus tot en met 13 oktober 2024. 

Bekijk hier het wedstrijdreglement: Wedstrijdreglement 2024

Categorieën

Je kunt meedoen in 3 categorieën:

  • Categorie 1 (4 t/m 8 jaar)
    Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
  • Categorie 2 (9 t/m 12 jaar)
    Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
  • Categorie 3 | groepen (4 t/m 12 jaar)
    Grote(re) groepen (vanaf 6 kinderen)

Prijzen

Tijdens De Muziekwedstrijd  regent het prijzen! Iedereen die meedoet maakt kans op mooie, muzikale prijzen. Alle filmpjes worden bekeken door professionele muzikanten. Een selectiejury maakt een lijst van de allerbeste inzendingen waarna de hoofdjury de winnaars bepaalt.
Kom er hier meer over te weten.

Thema Vier het dier

Dieren zijn mega veelzijdig. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, leven op het land, in het water of in de lucht, zijn heel mooi en lief of juist spannend en stoer. Daar zit muziek in! Neem een muziekfilmpje op waarin je het dier viert. Dat mag een bestaand muziekstuk over dieren zijn of een zelf geschreven stuk. Laat ons horen wat jouw huisdier, lievelingsdier, fantasiedier of enge dier voor jou betekent. Maak een toffe muziekvideo en upload ‘m in onze (web)app. De Themaprijs wordt in totaal slechts één keer uitgereikt.

Publieksstemmen

Ook dit jaar is het weer mogelijk om te stemmen op je favoriete inzending. Het filmpje met de meeste stemmen wint de Publieksprijs. De Publieksprijs wordt in totaal slechts één keer uitgereikt.

De Muziekdag!

De Muziekwedstrijd 2024 wordt afgesloten met een Muziekdag in TivoliVredenburg in Utrecht op zondag 24 november. Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws!