Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik me inschrijven voor De Muziekwedstrijd?

  Meedoen is simpel. Oefen je muziekstuk en gebruik de gratis app. Neem een filmpje op en upload je filmpje via de app. Je inschrijving is compleet als je de bevestiging in je mail hebt aangeklikt en alle gegevens hebt ingevuld. Zo weten wie je bent en hoe we je kunnen bereiken. Je kunt meedoen als je tussen de 4 en 12 jaar oud bent. De inschrijving van De Muziekwedstrijd 2022 is geopend tussen 12 september en 28 oktober 2022.

 • Wie mag er meedoen aan De Muziekwedstrijd?

  Je kunt meedoen aan De Muziekwedstrijd als je op 12 september 2022 minimaal 4 jaar oud bent en op 28 oktober 2022 maximaal 12 jaar oud bent en in Nederland of Vlaanderen woont. 

 • Hoe lang mag mijn filmpje duren?

  Het filmpje dat je instuurt mag maximaal 4 minuten durenKorter maglanger niet! 

 • Hoeveel ervaring moet ik hebben om mee te doen aan De Muziekwedstrijd?

  Iedereen die plezier in muziek maken heeft, mag meedoen aan De Muziekwedstrijd. Het maakt niet uit of je al jaren ervaring hebt of pas net begonnen bent.

 • Mag ik meerdere filmpjes insturen?

  Jadat mag. Leuk zelfs! Met een maximaal aantal van 3.

 • Ik heb een filmpje ingestuurd, maar geen bevestigingsmail ontvangen.

  Misschien is de bevestigingsmail in je ongewenste mail of spambox terecht gekomen. Als dat niet zo is, heb je misschien een tikfoutje gemaakt bij het invullen van je mailadres of is er iets anders aan de hand. Stuur ons gerust een mailtje via info@demuziekwedstrijd.nl dan kijken hoe we je kunnen helpen.

 • Mijn filmpje heeft geen geluid en of beeld. Hoe kan dat?

  Misschien is er iets niet goed gegaan bij het toestemming geven aan de app om gebruik te maken van je microfoon en camera. Controleer je instelingen en probeer het opnieuw!

 • Het lukt niet om een filmpje te uploaden. Hoe kan dat!

  Ai. Das vervelend! Probeer eerst je browser te verversen of gebruik een andere telefoon of computer. Mocht het echt niet lukken, laat het dan ons even weten via info@demuziekwedstrijd.nl, dan kijken we hoe we kunnen helpen!

 • Ik heb iets verkeerd ingevuld bij mijn inschrijving. Kan ik dit aanpassen?

  Ai. Nee, dat kun je niet zelf aanpassen. Als je ons een mailtje stuur (info@demuziekwedstrijd.nl) dan passen wij het voor je aan!

 • Wanneer krijg ik bericht als ik gewonnen heb?

  We maken de prijswinnaars in november bekend. Houd de website en onze social media kanalen in de gaten voor het laatste nieuws.

 • Wanneer is de feestelijke afsluiting?

  We sluiten De Muziekwedstrijd af met een Muziekdag in het Spoorwegmuseum in Utrecht op zaterdag 26 november. Elke deelnemer van De Muziekwedstrijd krijgt een uitnodiging voor deze feestelijke dag. Er treden prijswinnaars op, je kunt een workshop volgen en je mag gratis het Spoorwegmuseum bezoeken!

  Als het coronavirus roet in het eten gooit zullen we De Muziekwedstrijd digitaal (moeten) afsluiten.  

 • Hoe kan ik stemmen op een filmpje?

  Bij De Muziekwedstrijd bepaal jij mee wie een prijs wint. Degene met de meeste stemmen wint een prijs!

  De stemperiode deze editie vindt plaats van 29 oktober t/m 4 november 2022. Om te stemmen ga je naar jouw favoriete filmpje in de app en klik je op de stem- button. Je krijgt een mail ter controle. Als je op de link in de mail hebt geklikt heb je gestemd op het filmpje.

 • Is er een challenge?

  Dit jaar is er 1 challenge bij De Muziekwedstrijd: de groepschallenge. Je bent een groep vanaf 6 kinderen. De groepschallenge heeft het thema ‘reizen’. Doe je mee?

  Als je het woord reizen hoort denk je al gauw aan de zomervakantie, maar wist je dat als je thuis de deur uitstapt je eigenlijk ook al op reis bent? Op weg naar school, op reis in de trein naar opa en oma, met je vrienden van de voetbalclub naar de tegenstander, of op reis in je dromen land je zomaar ineens op de maan. Soms reis je alleen, maar samen beleef je nóg meer avonturen. Dit heeft De Muziekwedstrijd een groeps-challenge “Hoe klinkt jullie reis?” Maak een toffe muziekvideo en upload ‘m in onze (web)app. Degene met het vetste filmpje treedt samen zijn vrienden, gitaargroepje, koor, leerorkest, klas of broers en zussen op tijdens de Muziekdag. Zien we jullie online en misschien ook live op het podium? Doe mee aan onze challenge

 • Door wie wordt De Muziekwedstrijd georganiseerd?

  De Muziekwedstrijd is een initiatief van het Prinses Christina Concours. Met concoursen, een rijdende concertzaal (de Classic Express) en een online concours (De Muziekwedstrijd) stimuleren we kinderen en jongeren meer muziek te gaan maken of te blijven maken. Meer informatie vind je op www.christinaconcours.nl.

 • Ik heb een andere vraag. Kunnen jullie helpen?

  Jazeker! Mail ons via info@demuziekwedstrijd.nl. Dan gaan we ons best doen je zo goed mogelijk te helpen.