Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik me inschrijven voor De Muziekwedstrijd?

  Meedoen is simpel. Oefen je muziekstuk en gebruik de gratis app. Neem een filmpje op en upload je filmpje via de app. Je inschrijving is compleet als je de bevestiging in je mail hebt aangeklikt en alle gegevens hebt ingevuld. Zo weten wie je bent en hoe we je kunnen bereiken. Je kunt meedoen als je tussen de 4 en 12 jaar oud bent. De Muziekwedstrijd 2021 is geopend tussen 20 februari en 9 mei.

 • Wie mag er meedoen aan De Muziekwedstrijd?

  Je kunt meedoen aan De Muziekwedstrijd als je op 20 februari 2021 minimaal 4 jaar oud bent en op 9 mei 2021 maximaal 12 jaar oud bent en in Nederland of Vlaanderen woont. 

 • Hoe lang mag mijn filmpje duren?

  Het filmpje dat je instuurt mag maximaal 4 minuten durenKorter maglanger niet! 

 • Hoeveel ervaring moet ik hebben om mee te doen aan De Muziekwedstrijd?

  Iedereen die plezier in muziek maken heeft, mag meedoen aan De Muziekwedstrijd. Het maakt niet uit of je al jaren ervaring hebt of pas net begonnen bent.

 • Mag ik meerdere filmpjes insturen?

  Jadat mag. Leuk zelfs! Met een maximaal aantal van 3.

 • Ik heb een filmpje ingestuurd, maar geen bevestigingsmail ontvangen.

  Misschien is de bevestigingsmail in je ongewenste mail of spambox terecht gekomen. Als dat niet zo is, heb je misschien een tikfoutje gemaakt bij het invullen van je mailadres of is er iets anders aan de hand. Stuur ons gerust een mailtje via info@demuziekwedstrijd.nl dan kijken hoe we je kunnen helpen.

 • Mijn filmpje heeft geen geluid en of beeld. Hoe kan dat?

  Misschien is er iets niet goed gegaan bij het toestemming geven aan de app om gebruik te maken van je microfoon en camera. Controleer je instelingen en probeer het opnieuw!

 • Het lukt niet om een filmpje te uploaden. Hoe kan dat!

  Ai. Das vervelend! Probeer eerst je browser te verversen of gebruik een andere telefoon of computer. Mocht het echt niet lukken, laat het dan ons even weten via info@demuziekwedstrijd.nl, dan kijken we hoe we kunnen helpen!

 • Ik heb iets verkeerd ingevuld bij mijn inschrijving. Kan ik dit aanpassen?

  Ai. Nee, dat kun je niet zelf aanpassen. Als je ons een mailtje stuur (info@demuziekwedstrijd.nl) dan passen wij het voor je aan!

 • Wanneer krijg ik bericht als ik gewonnen heb?

  We maken begin juni de prijswinnaars bekend. Houd de website en onze social media kanalen in de gaten voor het laatste nieuws.

 • Wanneer is de feestelijke afsluiting?

  Die hopen we in juni te organiseren. Of dat lukt hangt af van de dan geldende coronamaatregelen. Uiteraard maken we sowieso op een feestelijke manier de prijswinnaars bekend. Wanneer dat dan mag, proberen we in juni een afsluitend evenement te organiseren. Als dat nog niet veilig lukt, zullen we De Muziekwedstrijd digitaal (moeten) afsluiten.  

 • Hoe kan ik stemmen op een filmpje?

  Bij De Muziekwedstrijd bepaal jij mee wie een prijs wint. Beloon het beste, grappigste of muzikaalste filmpje met jouw stem. Degene met de meeste stemmen wint een prijs!

  Er is één stemronde waarmee twee publieksprijzen te winnen zijn. Degene met de meeste stemmen en degene daarna winnen de publieksprijs. Stemmen kan van 10 mei tot en met 24 mei. Om te stemmen ga je naar jouw favoriete filmpje in de app en klik je op de stem- button. Vanaf 10 mei kun je stemmen. Je krijgt een mail ter controle. Als je op de link in de mail hebt geklikt heb je gestemd op het filmpje.

 • Wat zijn de challenges precies?

  Laat jij in je filmpje zien dat je optreden niet alleen muziek, maar ook theater is? Speel je met een groep samen of ben je een echt podiumbeest? Doe dan mee met één van de challenges. Ga één of meerdere uitdagingen aan en selecteer de badges in de app. Daarna deel je jouw filmpje op social media een laat je anderen zien dat jij de uitdaging bent aangegaan!

  Makers Challenge: Jij bent meer dan een muzikant! Je bent namelijk ook componist of instrumentenbouwer. In jouw filmpje gebruik je een zelfgemaakt muziekinstrument of is jouw eigen compositie te horen Jij overdondert ons met jouw creativiteit.

  Theater Challenge: Je video is cool en jij ook, laat het zien! Bij jou is je filmpje niet alleen muzikaal, je inzending is een complete show. Jij bent een echt podiumbeest.

  Samen Sterk: Samenspelen is zoveel leuker. In jouw video laat je dat zien. Trommel vrienden & vriendinnen op en maak samen muziek!

 • Door wie wordt De Muziekwedstrijd georganiseerd?

  De Muziekwedstrijd is een initiatief van het Prinses Christina Concours. Met concoursen, een rijdende concertzaal (de Classic Express) en een online concours (De Muziekwedstrijd) stimuleren we kinderen en jongeren meer muziek te gaan maken of te blijven maken. Meer informatie vind je op www.christinaconcours.nl.

 • Ik heb een andere vraag. Kunnen jullie helpen?

  Jazeker! Mail ons via info@demuziekwedstrijd.nl. Dan gaan we ons best doen je zo goed mogelijk te helpen.