Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik me inschrijven voor De Muziekwedstrijd?

  Meedoen is simpel. Oefen je muziekstuk en gebruik de gratis app. Neem een filmpje op en upload je filmpje via de app. Je inschrijving is compleet als je de bevestiging in je mail hebt aangeklikt en alle gegevens hebt ingevuld. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken. Je kunt meedoen als je tussen de 4 en 12 jaar oud bent. De inschrijving van de Muziekwedstrijd 2024 is geopend van 12 augustus tot en met 13 oktober 2024.

 • Wie mag er meedoen aan De Muziekwedstrijd?

  Je kunt meedoen aan De Muziekwedstrijd als je op 12 augustus 2024 minimaal 4 jaar oud bent en op 13 oktober 2024 maximaal 12 jaar oud bent en woont in Nederland of Vlaanderen.

 • Hoe lang mag mijn filmpje duren?

  Het filmpje dat je instuurt mag maximaal 4 minuten durenKorter maglanger niet! 

 • Hoeveel ervaring moet ik hebben om mee te doen aan De Muziekwedstrijd?

  Iedereen die plezier in muziek maken heeft, mag meedoen aan De Muziekwedstrijd. Het maakt niet uit of je al jaren ervaring hebt of pas net begonnen bent.

 • Mag ik meerdere filmpjes insturen?

  Jadat mag. Leuk zelfs! Met een maximaal aantal van 3.

 • Ik heb een filmpje ingestuurd, maar geen bevestigingsmail ontvangen.

  Misschien is de bevestigingsmail in je ongewenste mail of spambox terecht gekomen. Als dat niet zo is, heb je misschien een tikfoutje gemaakt bij het invullen van je mailadres of is er iets anders aan de hand. Stuur ons gerust een mailtje via info@demuziekwedstrijd.nl dan kijken hoe we je kunnen helpen.

 • Mijn filmpje heeft geen geluid en of beeld. Hoe kan dat?

  Misschien is er iets niet goed gegaan bij het toestemming geven aan de app om gebruik te maken van je microfoon en camera. Controleer je instelingen en probeer het opnieuw!

 • Het lukt niet om een filmpje te uploaden. Hoe kan dat!

  Ai. Das vervelend! Probeer eerst je browser te verversen of gebruik een andere telefoon of computer. Mocht het echt niet lukken, laat het dan ons even weten via info@demuziekwedstrijd.nl, dan kijken we hoe we kunnen helpen!

 • Ik heb iets verkeerd ingevuld bij mijn inschrijving. Kan ik dit aanpassen?

  Ai. Nee, dat kun je niet zelf aanpassen. Als je ons een mailtje stuur (info@demuziekwedstrijd.nl) dan passen wij het voor je aan!

 • Wanneer krijg ik bericht als ik gewonnen heb?

  We maken de prijswinnaars in november bekend. Houd de website en onze social media kanalen in de gaten voor het laatste nieuws.

 • Wanneer is de feestelijke afsluiting?

  We sluiten De Muziekwedstrijd af met een feestelijke Muziekdag in TivoliVredenburg in Utrecht op zondag 24 november 2024. Elke deelnemer aan de Muziekwedstrijd krijgt een uitnodiging voor deze dag. Er treden prijswinnaars op, er zijn workshops en het is mogelijk om de juryleden te ontmoeten.

 • Hoe kan ik stemmen op een filmpje?

  Bij De Muziekwedstrijd is het mogelijk om te stemmen op je favoriete filmpje. Om te stemmen ga je naar het betreffende filmpje in de app en klik je op de stem-button. Je krijgt een mail ter controle. Als je op de link in de mail hebt geklikt heb je gestemd. Het filmpje met de meeste stemmen wint de Publieksprijs!

 • Is er een thema?

  Ja, in 2024 is het thema ‘Vier het dier!’

  Dieren zijn mega veelzijdig. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, leven op het land, in het water of in de lucht, zijn heel mooi en lief of juist spannend en stoer. Daar zit muziek in! Neem een muziekfilmpje op waarin je het dier viert. Dat mag een bestaand muziekstuk over dieren zijn of een zelf geschreven stuk. Laat ons horen wat jouw huisdier, lievelingsdier, fantasiedier of enge dier voor jou betekent. Maak een toffe muziekvideo en upload ‘m in onze (web)app. Degene met het mooiste Vier-het-dier -filmpje treedt op tijdens de Muziekdag. De Themaprijs wordt in totaal slechts één keer uitgereikt.

 • Door wie wordt De Muziekwedstrijd georganiseerd?

  De Muziekwedstrijd is een initiatief van het Prinses Christina Concours. Met concoursen, een rijdende concertzaal (de Classic Express) en een online concours (De Muziekwedstrijd) stimuleren we kinderen en jongeren meer muziek te gaan maken of te blijven maken. Meer informatie vind je op www.christinaconcours.nl.

 • Ik heb een andere vraag. Kunnen jullie helpen?

  Jazeker! Mail ons via info@demuziekwedstrijd.nl. Dan gaan we ons best doen je zo goed mogelijk te helpen.