Wedstrijdreglement

Reglement De Muziekwedstrijd editie 2019

 1. Je kunt meedoen aan De Muziekwedstrijd als je op 7 januari 2019 minimaal 4 jaar en op 28 februari 2019 maximaal 12 jaar oud bent, in Nederland of Vlaanderen woont en een muziekinstrument bespeelt. Ook kinderen die zingen kunnen meedoen.
 2. Er zijn twee leeftijdscategorieën: Kinderen van 4 t/m 8 jaar behoren tot categorie 1, kinderen van 9 t/m 12 jaar vallen in categorie 2. Bij alle filmpjes wordt bij de jurering rekening gehouden met de leeftijd van de deelnemers.
 3. Je kunt met een groepje meedoen. Bij groepjes t/m 3 kinderen moeten alle kinderen in het filmpje 4 t/m 12 jaar zijn. Bij groepjes vanaf 4 kinderen mogen er ook oudere kinderen meedoen als tenminste ¾ van het groepje 4 t/m 12 jaar is.
 4. Je mag door iedereen worden begeleid. De begeleider wordt niet door de jury beoordeeld en kan dus ook geen prijzen winnen.
 5. Je mag meerdere filmpjes insturen.
 6. Het hele filmpje mag maximaal 4 minuten duren! Korter mag, langer niet. Eventuele aankondigingen of applaus worden meegerekend in deze 4 minuten. De jury beoordeelt alleen de muziek.
 7. Je kunt je filmpje insturen van maandag 7 januari 2019 t/m zondag 28 februari 2019.
 8. Nadat je een filmpje hebt ingestuurd ontvang je een bevestigingsmail. Door op de link in deze mail te klikken en daarna je gegevens in te vullen doe je mee aan De Muziekwedstrijd.
 9. Alle inzendingen zijn te zien op de website, de app en het YouTube kanaal van De Muziekwedstrijd. Je filmpje kan ook vertoond worden op de Facebookpagina en het Instagramaccount De Muziekwedstrijd. Alle inzendingen worden bovendien gedurende vijf jaar bewaard door het Prinses Christina Concours. Bij de aanmelding geven deelnemers en hun ouders automatisch toestemming voor gebruik van het filmpje op de website en app van De Muziekwedstrijd. Als we het filmpje op andere plekken gebruiken, vragen we vooraf toestemming aan de deelnemer(s).
 10. De persoonsgegevens die jij en/of je ouder(s) of verzorger(s) opgeven en de gegevens die bij De Muziekwedstrijd worden verzameld worden door ons uitsluitend gebruikt voor promotie van De Muziekwedstrijd en onze overige activiteiten. De gegevens worden niet aan anderen verstrekt. Door middel van aanmelding geven jij en je ouder(s) of verzorger(s) toestemming voor het bewaren en gebruik van deze gegevens. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
 11. Een jury van zorgvuldig uitgekozen, jonge, professionele muzikanten, bekijkt alle filmpjes en maakt een lijst van de beste inzendingen. Een tweede professionele jury van bekende muzikanten kiest vervolgens ongeveer tien prijswinnaars. De prijswinnaars en finalisten krijgen uiterlijk in de laatste week van maart 2019 persoonlijk bericht.
 12. De winnaars worden bekend gemaakt op de website en social media van De Muziekwedstrijd. Op de feestelijke afsluiting in TivoliVredenburg op 7 april worden de prijzen uitgereikt en is het prijswinnaarsconcert door de winnaars.
 13. Er worden meerdere prijzen uitgereikt.
 14. De jury kan ook eervolle vermeldingen toekennen. Dit zijn prijzen voor filmpjes die de jury extra zijn opgevallen, maar de finale net niet hebben gehaald.
 15. Over de juryuitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 16. Als een groepsinzending wint en het niet voor de gehele groep mogelijk is om bij de verzilvering van een prijs aanwezig te zijn, heeft de rest van de groep niet automatisch het recht op nog een prijs.
 17. Regelmatig worden er cadeaubonnen verloot onder de inzendingen. Winnaars krijgen persoonlijk bericht. Over de uitslag van deze loting wordt niet gecorrespondeerd.
 18. Prijzen zijn niet inwisselbaar tegen contant geld.
 19. Afwijkingen van het reglement zijn alleen mogelijk na schriftelijke toestemming van de directeur van het Prinses Christina Concours.
 20. Apple inc. en Google inc. zijn in geen enkele manier betrokken bij deze wedstrijd, noch als sponsor noch als jury.

Denk er aan om dit reglement ook door je ouder(s)/ verzorgers (s) te laten lezen!