Wedstrijdreglement

Reglement De Muziekwedstrijd editie 2017

 1. Je kunt meedoen aan De Muziekwedstrijd als je op 1 oktober 2017 minimaal 4 jaar en op 31 december 2017 maximaal 12 jaar oud bent, in Nederland of Vlaanderen woont en een muziekinstrument bespeelt. Ook kinderen die zingen kunnen meedoen.
 2. Er zijn twee leeftijdscategorieën: Kinderen van 4 t/m 8 jaar behoren tot categorie 1, kinderen van 9 t/m 12 jaar vallen in categorie 2. Bij alle filmpjes wordt bij de jurering rekening gehouden met de leeftijd van de deelnemers. De categorieën hebben vooral invloed op de finale, zie de punten 11 en 12.
 3. Je kunt met een groepje meedoen. Bij groepjes t/m 3 kinderen moeten alle kinderen in het filmpje 4 t/m 12 jaar zijn. Bij groepjes vanaf 4 kinderen mogen er ook oudere kinderen meedoen als tenminste ¾ van het groepje 4 t/m 12 jaar is.
 4. Als je wordt begeleid (dus als er iemand meespeelt die geen hoofdrol speelt), mag dit ook een volwassene zijn. Deze begeleider wordt niet door de jury beoordeeld en kan dus ook geen prijzen winnen.
 5. Je mag meerdere filmpjes insturen.
 6. Het hele filmpje mag maximaal 4 minuten duren! Korter mag, langer niet. Eventuele aankondigingen of applaus worden meegerekend in deze 4 minuten. De jury beoordeelt alleen de muziek.
 7. Je kunt je filmpje insturen van zondag 1 oktober 2017 t/m zondag 7 januari 2018.
 8. Nadat je een filmpje hebt ingestuurd ontvang je een bevestigingsmail. Door op de link in deze mail te klikken en daarna je gegevens in te vullen doe je mee aan De Muziekwedstrijd.
 9. Alle inzendingen zijn te zien op de website, de app en het YouTube kanaal van De Muziekwedstrijd. Je filmpje kan ook vertoond worden op de Facebookpagina, het Instagram- of Snapchataccount van De Muziekwedstrijd en bij cultuurzender Stingray. Alle inzendingen worden bovendien gedurende vijf jaar bewaard door het Prinses Christina Concours. Bij de aanmelding geven deelnemers en hun ouders automatisch toestemming voor gebruik van het filmpje in de media en op social media.
 10. De persoonsgegevens die jij en/of je ouder(s) of verzorger(s) opgeven en de gegevens die bij De Muziekwedstrijd worden verzameld worden door ons uitsluitend gebruikt voor promotie van De Muziekwedstrijd en onze overige activiteiten. De gegevens worden niet aan anderen verstrekt. Door middel van aanmelding geven jij en je ouder(s) of verzorger(s) toestemming voor het bewaren en gebruik van deze gegevens.
 11. Een jury van zorgvuldig uitgekozen, jonge, professionele muzikanten, bekijkt alle filmpjes en maakt een lijst van de beste inzendingen. Een tweede professionele jury van bekende muzikanten kiest hieruit ongeveer acht prijswinnaars uit categorie 1 (4 t/m 8 jaar) en ongeveer acht finalisten uit categorie 2 (9 t/m 12 jaar). De prijswinnaars en finalisten krijgen uiterlijk in de laatste week van januari 2018 persoonlijk bericht.
 12. De winnaars uit categorie 1 worden in de tweede helft van januari 2018 bekend gemaakt op de website en social media van De Muziekwedstrijd. Wie precies de 1e, 2e of 3e prijs wint, wordt bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op 17 februari 2018 in Diergaarde Blijdorp, Rotterdam. Alle prijswinnaars uit categorie 1 krijgen de kans te treden tijdens een speciaal ‘prijswinnaarsconcert’ voor familie en vrienden op 17 februari in de Classic Express, de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours.
 13. De finalisten uit categorie 2 (9 t/m 12 jaar) treden live op tijdens de finale op zaterdag 17 februari 2018 in Diergaarde Blijdorp. Bij een grote groep wordt het filmpje tijdens de finale vertoond i.v.m. de beperkte ruimte op het podium. Tijdens de prijsuitreiking wordt bekendgemaakt wie van de finalisten de 1e, de 2e en de 3e prijs hebben gewonnen.
 14. Per categorie wordt er één 1e prijs, één 2e prijs en één 3e prijs uitgereikt.
 15. De jury kan ook eervolle vermeldingen toekennen. Dit zijn prijzen voor filmpjes die de jury extra zijn opgevallen, maar de finale net niet hebben gehaald.
 16. Over de juryuitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 17. Behalve de prijzen die tijdens de finale door de jury worden toegekend, zijn er ook publieksprijzen voor:
  – het grappigste, het mooiste, het origineelste en het coolste filmpje.
  – het ‘filmpje van de maand’.
  Wanneer een groep kinderen een van deze prijzen wint in plaats van een individueel kind, zal de prijs worden aangepast. Zo zal er, wanneer het filmpje van een groep het ‘filmpje van de maand’ wordt, worden gekeken naar een concert voor de hele groep kinderen. Wanneer het niet voor de gehele groep mogelijk is om bij de verzilvering van een prijs aanwezig te zijn, heeft de rest van de groep niet automatisch het recht op nog een prijs.
 18. Iedere week worden er cadeaubonnen verloot onder de inzendingen. Winnaars krijgen persoonlijk bericht. Over de uitslag van deze loting wordt niet gecorrespondeerd.
 19. Prijzen zijn niet inwisselbaar tegen contant geld.
 20. Afwijkingen van het reglement zijn alleen mogelijk na schriftelijke toestemming van de directeur van het Prinses Christina Concours.
 21. Apple inc. en Google inc. zijn in geen enkele manier betrokken bij deze wedstrijd, noch als sponsor noch als jury.

Denk er aan om dit reglement ook door je ouder(s)/ verzorgers (s) te laten lezen!