Wat vind jij het leukst aan muziek maken?

19 sep 2022

Dat was de eerste vraag die we stelden aan oud-deelnemer Fernando Lourens. Fernando deed mee aan De Muziekwedstrijd in 2020 en won zelfs een prijs! We spraken de jonge pianist en vroegen hem het hemd van het lijf. Heb jij al gehoord over De Muziekwedstrijd? Lees maar eens wat Fernando er over vertelt en wie weet ben jij de volgende die een filmpje instuurt!

Ik hou erg veel van muziek en ik had een paar stukken die ik heel goed speelde, dus die wou ik aan iedereen laten zien. Als ik muziek speel, voel ik me heel ontspannen. Ik vind het leuk om verschillende stukken van componisten te spelen.

Je hebt ook een prijs gewonnen toch?

Ja! Ik heb de eerste prijs gewonnen in categorie 1 en ook nog de podiumbeest challenge prijs gewonnen. Ik ben heel trots op mijzelf dat ik die prijzen heb gewonnen.

Je hebt er dus wel iets aan gehad om mee te doen?

Omdat ik de 1e prijs gewonnen had mocht ik een masterclass volgen bij een pianist naar keuze. De masterclass heb ik gevolgd bij pianist Jan Wijn. Hij heeft me veel tips en informatie gegeven en ik heb daarvan heel veel geleerd.

Zou je andere kinderen aanraden om mee te doen met De Muziekwedstrijd en heb je nog een tip?

Ja, ik zou zeker wel iedereen die zingt of een instrument bespeelt aanraden om met De Muziekwedstrijd mee te doen. Het is leuk en je kan ook van andere filmpjes leren.

Ik heb ook nog een tip: geniet van de muziek en heb veel plezier!

Geniet hier nog even van het filmpje dat Fernando instuurde.