Wat een talent!

17 mei 2021

De inschrijving voor de Muziekwedstrijd van 2021 is gesloten. In totaal hebben we meer dan 400 (!) filmpjes van jullie gekregen! Jullie speelden piano, viool en accordeon of zongen de sterren van de hemel. 

Je kunt alle video’s bekijken en nog op je favoriete artiest van dit jaar stemmen. Intussen hebben wij een selectie gemaakt van een aantal hele verschillende artiesten. Kijk hieronder maar!  

Kymani (8 jaar) – piano – Rocking Cat/In the jungle  

De 1e deelnemer die zich dit jaar inschreef is Kymani. Hij speelt pas 6 maanden keyboard en vliegt nu al over de toetsen!

Aiden (9 jaar) – kornet – Wellerman 

Een niet alledaags instrument, de kornet. Aidan zag op YouTube filmpjes van muzikanten die zichzelf meerdere keren opnamen. Zo maakte hij van zichzelf een echte Piratenband!

Erika (4 jaar) – piano – Ookina Kuri No Kino Sitade 

De jongste deelnemer aan de muziekwedstrijd is Erika. Ze is 4 jaar en speelt samen met haar broertje Masato een Japans liedje: Ookina kuri no kino sitade. Het gaat over een kastanjeboom en het is haar papa’s favoriet!

Kainat, Ritaj, John (9 jaar) en Stijn (8 jaar) – harp – Akkoordenlied 

Nog maar 10 lessen gehad en dan al samen zó spelen! Via hun muziekschool leerden Kainat, Ritaj, John en Stijn de harp kennen en oefenden ze op akkoorden, een eigen solo en samenspelen.

Nelson (11 jaar) – rap – Zelfgemaakt 

Nelson bedacht de tekst van de rap en de beat zelf. Dat is ook de reden dat hij meedeed met de Muziekwedstrijd. Wat vindt hij eigenlijk van bruine bonen?

Joost (12 jaar) – gitaar – Full House 

We sluiten af met de oudste deelnemer van dit jaar. Dat is Joost. Hij speelt het nummer Full House op gitaar. Hij gaf zichzelf een challenge: het nummer in 1 week oefenen, opnemen en insturen voor de Muziekwedstrijd!