Tips voor het insturen van een filmpje

06 jan 2020

Heb je besloten om mee te doen aan De Muziekwedstrijd? Super leuk! In dit bericht zetten we handige tips voor je op een rijtje. Zo weet je meteen waar je op moet letten als je een filmpje instuurt! 

Heb je bijvoorbeeld al bedacht waar je jouw filmpje gaat opnemen? Welk stuk ga je spelen en welke kleding doe je aan? Met onze tips ben je straks super voorbereid. En onthoud: maak vooral plezier. Want het is leuk om muziek te maken! 

Muzikale tips

Oefen je stukje eerst voordat je het opneemt. Trek lekkere kleding aan en laat zien dat je het leuk vind om muziek te maken. Als jij je goed voelt als je speelt, dan worden wij er meteen ook blij van! 🙂 En onthoudiedereen die plezier in muziek maken heeft, mag meedoen aan De Muziekwedstrijd. Het maakt niet uit of je al jaren ervaring hebt op pas net begonnen bent.

Ben je enthousiast over De Muziekwedstrijd, maar speel je zelf geen instrument? Maakt niets uit. Bij De Muziekwedstrijd mag namelijk bijna alles. Dus je kunt ook zingen of meedoen op een zelfgebouwd instrument. Of wat dacht je van bodypercussie of muziek maken met jet computer? Het mag allemaal!

 

Muzikale tips op een rijtje 

  • Oefen je muziekstuk totdat je er helemaal klaar voor bent om je filmpje op te nemen
  • Speel het eens voor een vriendje of vriendinnetje voor. Of de buurvrouw of je eigen ouders.
  • Ben je er helemaal klaar voor? Dan kun je gaan opnemen. Let op: het filmpje mag niet langer dan 4 minuten duren

Oh, en kun je niet kiezen welk muziekstuk je in wilt sturen? Geen probleem! Wist je dat je ook meerdere filmpjes mag insturen? Leuk zelfs!

Praktische tips

Heb je al eens gedacht over waar je jouw filmpje wilt opnemen? Mag je huisdier in beeld? Zet de kat of hond dan lekker in beeld. Of wil je juist niet dat Bello door het filmpje heen blaft? Ga dan naar buiten of naar een plek in huis waar de hond even niet kan komen. Vraag je ouders of een vriendje of vriendinnetje om jou te filmen als je aan het spelen bent. Zo kun jij concentreren op de muziek en is iemand anders jouw cameraman. Houd je telefoon of camera horizontaal, dan ben je het beste zichtbaar én zien we je instrument ook.

Praktische tips op een rijtje

  • Houd je telefoon horizontaal
  • Zorg voor voldoende licht
  • Laat zien dat je plezier hebt tijdens het spelen
  • Zorg dat je in beeld bent als je speelt

 

 

Pro-tip: doe een challenge

Laat jij in je filmpje zien dat je optreden niet alleen muziek is, maar ook theater? Speel je met een groep samen of ben je een echt podiumbeest? Doe dan mee met één van de challenges. Ga één of meerdere uitdagingen aan en selecteer de badges in de app. Daarna deel je jouw filmpje op social media en laat je anderen zien dat je de uitdaging bent aangegaan.

Dit zijn de challenges die je kunt aangaan 

  • Roll over Beethoven | Breng je muziek als een echte superster en denk na over je performance. Gebruik een podium, een decorstuk of licht & geluid om je concert om te toveren in een echte show.
  • Samen sterk | Omdat samenspelen zoveel leuker is! 🙂 Muziek maken met anderen geeft je meer plezier en vertrouwen. Maar je moet natuurlijk wel goed luisteren en kijken naar elkaar. Speel het muziekstukje met één of meerdere vriendjes en treed als een mini-orkest. *
  • Podiumbeest | Je optreden draait om de muziek je de speelt, maar je kleding en je uitstraling zijn minstens zo belangrijk. Kijk in de camera, kleed je als een artiest, beweeg mee met de muziek en laat je van je beste kant zien. Je filmpje is cool en jij ook. Laat het zien!

* Tip voor op school: vraag je juf of meester of jullie tijdens de les aandacht aan De Muziekwedstrijd kunnen besteden

 

 

Laat anderen weten dat je een filmpje hebt ingestuurd 

Is het gelukt om je filmpje in te sturen? Heel goed! Wij zijn sowieso trots op je. Wist je dat je met de gratis app (http://app.demuziekwedstrijd.nl/) heel makkelijk je filmpje kunt delen met je familie en vriendjes en vriendinnetjes? Gebruik de Whatsapp-knop bij jouw filmpje en stuur het door aan iedereen die je kent. Zo laat je zien dat jij hebt meegedaan aan De Muziekwedstrijd!

Bij De Muziekwedstrijd bepalen jullie mee wie een prijs wint. Er zijn twee publieksprijzen. Het beste filmpje van de maand januari en het beste filmpje van de maand februari.

Stemmen op het filmpje van de maand januari kan van 1 februari tot en met 16 februari en stemmen op het filmpje van de maand februari kan van 1 maart tot en met 15 maart. En natuurlijk roep jij dan zoveel mogelijk mensen op om te stemmen op jouw filmpje. Zo behaal je misschien wel de meeste stemmen!

Wil je nog meer informatie? Bekijk eens onze veelgestelde vragen.