Tips voor het insturen van een filmpje

08 feb 2021

Laat jij ons zien hoe leuk het is om muziek te maken en verras jij ons met je creativiteit? Doe dan mee aan De Muziekwedstrijd. In dit bericht zetten we handige tips voor je op een rijtje en lees je meer over de challenges. Zo weet je meteen waar je op kunt letter als je een filmpje instuurt voor De Muziekwedstrijd. 

Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over waar je jouw filmpje op gaat nemen? Welk stuk je graag wilt spelen en welke kleding je aan trekt? Met deze tips ben je voorbereid. En onthoud: maak vooral plezier. Laat ons zien hoe leuk het is om muziek te maken!

Muzikale tips

  • Oefen je muziekstuk eerst voordat je het opneemt. Trek lekkere kleding aan en laat zien hoeveel je plezier je hebt in muziek maken. Onthoud: als jij je goed voelt, dan worden wij er ook meteen blij van.
  • Het maakt niet uit of je al jaren ervaring hebt of pas net begonnen. Iedereen met plezier in muziek maken mag meedoen. En wist je dat je met álle instrumenten mag meedoen? Je kunt zingen, gitaar spelen, je eigen stem gebruiken of trommelen op potten, pannen en deksels. Alles mag: als er maar muziek in zit! 🎶

Tips voor bij het filmen

  • Muziekstuk geoefend? Mooi! Dan ben je klaar om een filmpje op te gaan nemen. Heb je nagedacht waar je jouw filmpje op wilt nemen? Mag je huisdier in beeld of wil je liever niet dat Bello door je filmpje heen blaft?
  • Vraag je ouders of een vriend of vriendinnetje om jou te filmen als je aan het spelen bent. Zo kan jij concentreren op de muziek en is iemand anders jouw cameraman of -vrouw. Houd je telefoon of camera horizontaal. Zo ben je het beste zichtbaar én zien we je instrument ook goed!

Doe mee aan een challenge!
Laat jij in je filmpje zien dat je optreden niet alleen muziek is, maar ook theater? Speel je met een groep samen of doe je mee met een eigengemaakt muziekstuk? Ga dan één van de challenges aan. Selecteer de badges in de app en deel daarna je filmpje op social media: zo laat je anderen zien dat jij de extra uitdaging bent aangegaan!

Je kunt meedoen aan de volgende challenges:

  • Makers Challenge: Jij bent meer dan een muzikant!Je bent namelijk ook componist of instrumentenbouwer. In jouw filmpje gebruik je een zelfgemaakt muziekinstrument of is jouw eigen compositie te horen.Jij overdondert ons met jouw creativiteit!
  • Theater Challenge: Je optreden is niet alleen muziek. Het is theater! Breng je muziek als een echte superster en denk na over je performance. Gebruik een podium, een decorstuk of licht & geluid om je concert om te toveren in een echte show.
  • Samen Sterk Challenge: Samen spelen is zoveel leuker! Muziek maken in een groep is altijd leuker dan alleen. Het geeft meer plezier en vertrouwen, maar je moet dan ook wel goed luisteren en kijken naar elkaar.

Laat je ook online horen!
Heb je een filmpje ingestuurd? Tof! We zijn hartstikke trots op je. Wist je dat je met de gratis app heel gemakkelijk je filmpje kunt delen met je familie en vriendjes en vriendinnetjes?

  • Gebruik de WhatsApp-knop bij jouw filmpje en stuur het door aan iedereen die je kent. Zo laat je zien dat je hebt meegedaan aan De Muziekwedstrijd en breng je wat vrolijkheid in deze gekke tijd!

Meer informatie?
Check onze pagina met veelgestelde vragen!

Meteen meedoen?
Dat kan via deze link