Ricardo (11 jaar, accordeon) deed mee aan De Muziekwedstrijd

10 jan 2020

Vorig jaar deden er bijna 1000 kinderen mee aan De Muziekwedstrijd! Een van hen was Ricardo (nu 11 jaar, accordeon). Hij raadt andere kinderen zeker aan om ook een filmpje in te sturen. ‘Het is niet alleen leuk om te doen, maar je kan er ook van leren. Het geeft je zelfvertrouwen en je kan leuke prijzen winnen’, zegt hij. We spraken Ricardo over zijn deelname en zijn instrument.

Hoe lang speel je al accordeon? Ik ben begonnen in september 2015 met accordeon lessen. Ik was toen 7 jaar. Nu ben ik 11 dus ik speel al ruim 4 jaar accordeon.

Waarom heb je gekozen voor dit instrument? Tijdens een braderie stond er een kraam van de muziekschool. Hier lagen allemaal muziekinstrumenten waaronder de accordeon.  Ik vond het een bijzonder instrument en wilde het uitproberen. Samen met inmiddels nu mijn muziek juf ben ik toen gaan spelen. Dit vond ik zo leuk dat ik lessen ben gaan nemen. Het gaat zo goed dat ik nu ook  bij het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest (NJAO) zit.

Wat voor soort stukken speel je het liefst? Ik speel verschillende stukken van pop tot Mozart maar ook tango’s. Ik vind dit allemaal leuk om te spelen.

Wat is jouw lievelingsmuziek/favoriete liedje? Momenteel vind ik Arcade van Duncan en Old town road van rapper Lil Nas X heel erg leuk om te horen. Deze speel ik nu ook op mijn accordeon.

Waarom heb je vorig jaar meegedaan aan De Muziekwedstrijd? Vorig jaar was het 2e jaar dat ik mee deed. Ik vind het leuk om te spelen voor publiek. Je filmpje word tenslotte door heel veel mensen en kinderen bekeken. Het juryrapport op het diploma vind ik ook heel leuk. De jury geeft goede tips en zo leer je toch weer bij.

Zou je andere kinderen ook aanraden om mee te doen? Ja ik zou het zeker andere kinderen aanraden om een filmpje in te sturen voor De Muziekwedstrijd. Het is niet alleen leuk om te doen, maar je kan er ook van leren. Het geeft je zelfvertrouwen, en je kan er leuke prijzen mee winnen. Het eerste jaar vond ik het best eng. Ik speelde nog niet zo lang accordeon en was bang om fouten te maken. Maar van fouten leer je. Het 2e jaar ging een stuk makkelijker. En dit jaar doe ik weer mee.