Valentine Blangé

Naam: Valentine Blangé
Leeftijd: 24 jaar
Lievelingsinstrument: Mijn lievelingsinstrument is de viool, maar ik ben ook heel erg fan van de cello, de contrabas en de altviool. Alles met snaren eigenlijk.
Mijn hobby’s: Hardlopen, koken, en bergen beklimmen.
Favoriete concertzaal: Aan de zalen van Tivoli Vredenburg in Utrecht heb ik alleen maar mooie herinneringen, er klinken daar zo veel verschillende soorten muziek!
Het concert/optreden waar ik met het meeste plezier op terugkijk: Mijn eindexamen op het conservatorium. Het publiek zat vol vrienden en familie, en ik speelde mijn lievelingsmuziek samen met mijn beste vrienden.
Mijn grootste (podium)blunder ooit: Dat was tijdens een concert met een strijktrio. We speelden twee stukken, maar ik was zo lekker aan het spelen aan het eind van het eerste stuk, dat ik dacht dat het concert daarna klaar was. Tijdens het applaus bleef ik gewoon staan, terwijl mijn medespeelsters me vragend aankeken en alweer teruggingen naar hun bladmuziek voor het tweede stuk.
Favoriete stuk van dit moment: ‘Violons dans le soir’ van Saint-Saëns. Ik vind het zo mooi hoe de zang en de viool elkaar versterken en met elkaar versmelten.
Ik krijg de slappe lach van: Flauwe woordgrapjes. Hoe flauwer hoe beter!
Geheime tip voor deelnemers: Als je een beetje zenuwachtig bent en je voelt je gespannen, wiebel dan even met je tenen.