Peter Wolterinck

Naam: Peter Wolterinck
Leeftijd: 59 jaar
Lievelingsinstrument: Slagwerk! Overal waar je met stokken en handen op kan ’slaan’.
Mijn hobby’s: Muziek(maken) in de breedste zin van het woord. Dat was en is mijn hobby, maar ook mijn werk. Verder zijn het vinylplaten en stripboeken waar ik mijn vrije tijd aan besteed.
Favoriete concertzaal: Musis Sacrum in Arnhem. Hier ben ik als student begonnen en is de thuisbasis van mijn symfonieorkest Phion.
Het concert/optreden waar ik met het meeste plezier op terugkijk: Het concert van ‘vorige week’, want spelen doe ik met heel veel plezier en ik haal daar nog steeds veel voldoening uit. Het maakt niet veel uit welke muziek er wordt uitgevoerd en welk slagwerkinstrument ik dan bespeel.
Mijn grootste (podiumblunder) ooit: Welke van de vele? Snoeihard doorspelen in een rust terwijl het hele orkest daar niets te spelen heeft. Dat zijn van die momenten waarop je het liefst even onder het podium wegkruipt.
Favoriete stuk van dit moment: Dat is haast niet te zeggen, want er is zo veel prachtige muziek geschreven, maar met muziek van Prokofiev, Zappa, Schostakovitch en Radiohead kun je mij altijd een plezier mee doen.
Ik krijg de slappe lach van: Van de stomste dingen en daar is geen peil op te trekken. Soms op het podium als er iets (‘kleins’) gebeurt tijdens het spelen of in het publiek, je kijkt elkaar als slagwerkcollega’s aan en dan…
Geheime tip voor deelnemers: Heb plezier en lol in alles wat je speelt. Zoek dit op, houd het vast, doe het met overtuiging en straal dit uit!