Klaasje Meijer

Naam: Klaasje Meijer
Leeftijd: 28 jaar
Lievelingsinstrument: Dwarsfluit, maar cello vind ik ook echt prachtig.
Mijn hobby’s: Fluit spelen en samen musiceren in een orkest. En ook veel sporten, zoals kitesurfen, yoga, skeeleren en snowboarden.
Favoriete concertzaal: Walt Disney Concert Hall in Los Angeles, de thuisbasis van het Los Angeles Philharmonic Orchestra. Hier ben ik in 2023 voor de allereerste keer geweest en het was enorm indrukwekkend.
Het concert/optreden waar ik met het meeste plezier op terugkijk: Het Kinderprinsengrachtconcert 2022, waar ik samen met zeer getalenteerde kinderen mocht optreden. En ik heb met K3 enkele keren in het Sportpaleis in Antwerpen mogen optreden, voor wel 13.000 mensen. Die kippenvel-momenten vergeet ik nooit meer, zo gaaf!
Mijn grootste (podium)blunder ooit: Ik ben ooit vol onderuit gegaan, tijdens een groot live optreden. Dat gebeurde op rolschaatsen. Dus rolschaatsen en zingen of dwarsfluiten tegelijk, dat ga ik nooit meer doen, haha.
Favoriete stuk van dit moment: “Drei Romanzen” für Violine und Klavier, Op. 22, Clara Schumann. Zij schreef dit in 1853 en deze drie Romanzen voer ik zelf ook uit op de dwarsfluit. We kennen de muziek van Robert Schumann vaak beter, omdat het in die tijd niet vanzelfsprekend was dat vrouwen componeerden. Naast dat Clara een geweldige pianist was, schreef zij dus ook zelf verschillende werken. Fantastisch toch?
Ik krijg de slappe lach van: Herinneringen ophalen met vriendinnen. En waar ik enorm om kan lachen: filmpjes kijken van dieren die onhandig zijn of een klein ongelukje hebben. Dieren zijn precies hetzelfde als mensen, en kunnen bijvoorbeeld ook soms hun evenwicht verliezen of per ongeluk ergens tegenaan botsen. Daar kan ik dan heel erg om lachen (als ze zich maar geen pijn doen).
Geheime tip voor deelnemers: Geloof in jezelf en geniet van de muziek! En als je dan toch onzeker wordt of zenuwachtig, zorg dan dat je vlak voor je optreden in een rustige ruimte eventjes je ogen sluit. Door het ene neusgat inademen en door het andere neusgat uitademen en de koude lucht bij inademing op het puntje van je neus voelen: dat is een super goede ontspanningsoefening. Zo creëer je even een momentje voor jezelf, waardoor je in diepere concentratie komt en zelfverzekerd het podium op stapt.

Klaasje acteert, musiceert, schrijft en werkt mee aan verschillende projecten en producties in Nederland en België. Na twee jaar conservatorium begon haar carrière als zangeres bij K3. Daarna ging ze verschillende nieuwe uitdagingen aan, zoals bijvoorbeeld The Big Balance (NL), een wedstrijd die zij uiteindelijk won. Ze is regelmatig op radio en TV te horen en te zien en heeft zich aan verschillende goede doelen verbonden.