Isabel Pronk

Naam: Isabel Pronk
Leeftijd: 26 jaar
Lievelingsinstrument: Zingen, maar als ik niet zou zingen dan zou het de cello zijn!
Mijn hobby’s: Lekker wandelen op het strand met vriendinnen.
Favoriete concertzaal: Het Concertgebouw in Amsterdam
Het concert/optreden waar ik met het meeste plezier op terugkijk: Een tijdje geleden speelde ik op de radio bij het programma ‘Vrij Spel’ van De Muziekfabriek, gepresenteerd door Jet Berkhout. Ik mocht hier een eigen bewerking maken van een beroemd muziekstuk: de habanera uit de opera Carmen. Dat was zo ontzettend leuk, omdat ik compleet mijn eigen ding kon doen. In klassieke muziek spelen we vaak stukken die heel strikt bedacht zijn, of heel streng op een bepaalde manier uitgevoerd moeten worden. Deze vrijheid neem ik voor altijd mee in het uitvoeren van andere muziek!
Mijn grootste (podium)blunder ooit: Ik moest in een scène naar voren op het toneel rennen. Ik had een rokje aan, maar struikelde over iets en viel dus plat op m’n buik op de grond op het toneel. Iedereen kon het zien want ik eindigde precies midden voor, met mijn rok helemaal over mijn hoofd en dus met m’n onderbroek naar de zaal met ongeveer 1000 mensen… Ik heb er achteraf wel heel hard om moeten lachen.
Favoriete stuk van dit moment: The Last Rose of Summer van Britten, echt een prachtig lied!
Ik krijg de slappe lach van: Bloopers van tv series of films. Zo leuk om te zien dat het ook bij de grote sterren vaak misgaat!
Geheime tip voor deelnemers: Zing of speel wat jij het allerleukste en mooiste vindt wat er is. De muziek waar jouw hart sneller van gaat kloppen brengt het grootste geluk aan het publiek!