Coen Witteveen

Naam: Coen Witteveen
Leeftijd: 35 jaar
Lievelingsinstrument: Saxofoon natuurlijk, maar ook drums, bass, synth en mijn MacBook, daar maak ik graag mijn muziekproducties en beats in. O ja, niet doorvertellen, stiekem had ik ook wel rapper willen zijn…
Mijn hobby’s: Muziek produceren, pizza’s bakken met mijn pizzaoven in de tuin, veel te lang praten over welke muziek het vetste is en Fifa spelen met mijn zoontjes!
Favoriete concertzaal: Paradiso, de allermooiste zaal van Nederland. In een oude kerk, hartje Amsterdam en een doolhof aan gangen in de kleedkamers. Een plek waar vele legendes mochten spelen en waar je in de ‘backstage tuin’ zo de Singelgracht inkijkt.
Het concert/optreden waar ik met het meeste plezier op terugkijk: Afgelopen voorjaar speelden wij met Typhoon ons 20-jarige jubileum in Paradiso en Trix. Die concerten waren zo bijzonder.
Mijn grootste (podium)blunder ooit: Ik speelde met Typhoon en New Cool Collective op Noorderslag. Noorderslag is altijd in januari en het had gevroren. Net voordat ik het podium op moest liep ik snel naar buiten met mijn sax en uiteraard gleed ik uit, bovenop mijn sax. Die was natuurlijk stuk. Gelukkig mocht ik op de altsax van Benjamin Herman spelen, die vervolgens de hele show op zijn tenor en bariton moest spelen. Geluk bij een ongeluk zullen we maar zeggen.
Favoriete stuk van dit moment: Lost van WAAN, zo’n vet stuk en met mijn favo instrument altsax in de hoofdrol, maar ook vette beats en synths gespeeld door legend Bart Wirtz!
Geheime tip voor deelnemers: Laat vooral jouw muzikale verhaal horen. Daarmee bedoel ik, laat jouw geluid, manier van spelen en timing horen. Dat is altijd uniek.