Fanny (9 jaar, viool) deed mee aan De Muziekwedstrijd

26 nov 2019

Vorig jaar werden er maar liefst 800 filmpjes ingestuurd voor De Muziekwedstrijd! We zochten de afgelopen tijd een paar kinderen op die vorig jaar meededen en stelden hen een paar vragen over hun instrument, hoe ze het vorig jaar vonden om mee te doen en of ze dit jaar weer van plan zijn om een filmpje in te sturen.

Deze keer is het de beurt aan Fanny. Ze is 9 jaar, speelt viool en stuurde vorig jaar dit mooie filmpje in.

 

Hoe lang speel je al viool?

Ik speel drie jaar viool.

 

Waarom heb je gekozen voor dit instrument?

Toen ik twee jaar was, ging ik met mijn opa en oma naar een concert en daar speelden ook violen mee. Ik vond dat zo’n mooi instrument dat ik het ook wou doen!!!

 

Wat voor soort stukken speel je het liefst?

Ik hou van snelle stukken, maar ook van gevoelige stukken.

 

Wat is jouw lievelingsmuziek?

Ik hou van hoe violiste Noa Wildschut Mozart speelt en ik hou erg van de zangeres Tori Amos.

 

Waarom heb je vorig jaar meegedaan aan De Muziekwedstrijd?

Ik vind het leuk om een filmpje te maken en te spelen met pianobegeleiding en ik vind het leuk om te zien op De Muziekwedstrijd site wat anderen van mijn muziek vinden!

 

Zou je andere kinderen ook aanraden om mee te doen? 

Ja zeker! Omdat je kunt zien hoe anderen muziek maken en anderen kunnen jou zien. Je krijgt tips en complimenten van anderen en de jury en dat is leuk! Ik vind het superleuk dat De Muziekwedstrijd bestaat. De prijzen die je kunt winnen zijn ook leuk. Ik ga dit jaar ook weer een filmpje insturen!