Hoe is het nu met? Davy (11 jaar, harp)

18 nov 2019

Davy (11 jaar, harp) deed vorig jaar mee aan De Muziekwedstrijd en stuurde dit mooie filmpje in.
We vroegen hem om iets te vertellen over zijn instrument en over zijn deelname aan De Muziekwedstrijd.

Hoe lang speel je al harp?

Ik speel 6 jaar harp.  Ik ben begonnen toen ik 6 jaar oud was.

 

Waarom heb je gekozen voor dit instrument?

Ik vond het een heel mooi instrument en de klank vond ik prachtig. Ik had een filmpje gezien waarop harp werd gespeeld toen ik 4 was en vanaf dat moment wilde ik eigenlijk altijd al harp spelen.

 

Wat voor soort stukken speel je het liefst?

Ik vind de muziek van Einaudi zelf heel erg mooi en die zijn ook goed te spelen op de harp. Verder hou ik ook erg van klassieke muziek, bijvoorbeeld van Bach of Grandjany die veel voor harp heeft geschreven. Ook speel ik in een jeugdorkest waar we ook veel popsongs en zo spelen.

 

Wat is jouw lievelingsmuziek?

Nuvole Bianche van Einaudi is wel mijn favoriet op dit moment. Ik speel momenteel ook een stuk van Paul Schocker, ‘The Lonely Shepherd’ dat ik erg mooi vind, maar dit stuk is niet heel erg bekend.

 

Waarom heb je vorig jaar meegedaan aan De Muziekwedstrijd?

Omdat ik het heel leuk vind om zo mooi mogelijk te spelen en anderen daarvan te laten genieten. De muziekwedstrijd is een leuke manier om dat te doen.

 

Zou je andere kinderen ook aanraden om mee te doen? En zo ja, waarom?

Ik zou anderen het echt wel aanraden omdat je dan aan iedereen kan laten zien wat je al kunt op je instrument op je eigen niveau. De feedback van de jury is ook heel erg fijn om zo tips te krijgen waar je aan kunt werken en wat er al goed gaat.