Extra editie De Muziekwedstrijd zaterdag van start  

25 mrt 2020

Op zaterdag 28 maart starten we een speciale, extra editie van De Muziekwedstrijd. Omdat juist nu muziek vrolijk maakt en verbindt. Aan deze extra ronde mogen álle kinderen van 4 tot en met 19 jaar uit Nederland en Vlaanderen meedoen.  

Met de extra editie willen we kinderen en jongeren die thuis zijn, stimuleren om muziek te (gaan) maken en er anderen mee inspireren. Omdat muziek maken belangrijk is in deze tijd waarin veel van het openbare leven stil ligt, scholen, muziekscholen en conservatoria zijn gesloten en muziekdocenten minder les kunnen geven dan normaal. 

Met drie speciale challenges kun je extra creativiteit tonen. Bijvoorbeeld door een bijzondere vorm van online samenspel met vrienden of buurtkinderen te laten zien. Of door een speciale coronacompositie, -spoken word of -rap te maken en in te sturen.  

Aan deze editie mogen álle kinderen van 4 tot en met 19 jaar meedoen. De nieuwe ronde van De Muziekwedstrijd loopt van 28 maart tot en met 10 mei. Laat je dus horen & doe mee!

Hoe werkt het?
Meedoen is eenvoudig: upload een filmpje van jezelf of samen met anderen via de site of de gratis app. Iedereen die meedoet krijgt een diploma met tips van een professionele muziekjury en er zijn mooie, muzikale prijzen te winnen. Alle instrumenten mogen meedoen: je kunt de gitaar pakken, een liedje zingen, achter de piano kruipen of je gebruikt pannendeksels. Alles mag: als er maar muziek in zit! 🎶

De wedstrijd is geopend van 28 maart tot en met 10 mei 2020 voor alle kinderen en jongeren van 4 tot en met 19 jaar.

Ronde 2 ruimer dan ronde 1
Aan de eerste ronde van De Muziekwedstrijd 2020 konden alleen kinderen van 4 tot en met 12 jaar meedoen. Dat hebben we nu veranderd: aan deze extra ronde mogen alle kinderen en jongeren van 4 tot en met 19 jaar meedoen. Dus of je nu 5 jaar bent of 16 jaar en of je pas een paar weken speelt of al je hele leven: begin gauw met oefenen en verras ons met een muzikaal filmpje! 

Meer informatie? Bekijk onze veelgestelde vragen.