Creatieve corona-inzendingen

14 mei 2020

Het coronavirus en de manier waarop het ons leven heeft veranderd, was voor een aantal Muziekwedstrijd-deelnemers een grote bron van inspiratie. We ontvingen de meest uiteenlopende filmpjes: van raps tot zelfgeschreven composities.

Geweldig om te zien hoe jullie deze gekke periode als uitgangspunt voor jullie inzendingen hebben gebruikt. Met super creatieve en muzikale video’s als resultaat! Bekijk hieronder een greep uit de filmpjes.

Stem op je favoriete filmpje
Wist je dat je t/m 17 mei nog kunt stemmen op jouw favoriete filmpje? Filmpjes die zijn ingestuurd vanaf 20 april doen mee. Het filmpje met de meeste stemmen wint een prijs!

Elina Sofie (11 jaar) – piano
‘Ik componeer graag muziek. Deze melodie had ik al in mijn hoofd en ik zag hierbij de golven van de zee. Toen begon de coronacrisis. Ik werd heel verdrietig dat ik de zee niet meer kon zien. Maar toen zag ik beelden van artsen en andere mensen die hoop hadden voor een goede afloop en dankbaar waren aan de artsen. Daarvan heb ik inspiratie gekregen en ik heb mijn stuk gecomponeerd en genoemd “Corona: De golven van hoop”.’

Yara (10 jaar) & Rima (5 jaar) – rap/zang
‘Wij vertellen in deze clip hoe we de coronatijd beleven en hoe we ons daarbij voelen. Onze boodschap is: de corona time zal echt wel vergaan.’

Gouds Jeugd Orkest (divers)
‘Ons Gouds Jeugd Orkest kon sinds maart niet meer samen repeteren, maar thuis spelen en opnemen lukte wel. Onze hoboïst heeft er dit mooie filmpje van gemaakt, naar voorbeeld van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.’

Immer (15 jaar) – piano
‘Het is een stuk dat ik zelf heb geschreven, het is geïnspireerd door corona.’

Niels (12 jaar) – rap
‘Een aantal nuttige tips om het coronavirus tegen te gaan dit in een kort rap.’

Anne (11 jaar) – zang
‘Ik heb dit nummer geschreven omdat het coronavirus mij en heel de wereld bezighoudt. Het is een moeilijke tijd voor iedereen en ik hoop zo mijn gevoel met anderen te kunnen delen.’

Tristan (11 jaar) – rap
‘Ik wilde graag een corona rap schrijven. Ik heb autisme en ik houd van pianospelen en muziek maken. Ik wilde een rap voor alle kinderen tijden deze vreemde tijd schrijven.’