Michel Xie

30 jan 2019

Wat is je naam?
Michel Xie
Wat is je leeftijd?
26 jaar
Welk instrument speel je?
Piano
Wat is je lievelingsmuziek?
Kamermuziek! Samen muziek maken vind ik helemaal geweldig! De manier hoe je met elkaar kan communiceren via muziek maakt het zo ontzettend speciaal.
Wat zijn je hobby’s?
Piano spelen natuurlijk! Daarnaast doe ik zelf aan yoga en kook ik graag. Ik vind koken wel een beetje lijken op muziek maken. Je hebt allemaal ingrediënten die je één voor één bij elkaar moet doen. Geduld en precisie horen daar ook bij. Maar als je het voldoende liefde en tijd geeft, kan het resultaat magisch zijn.

Welke tips kunnen deelnemers van je verwachten?
Ik kan je tips geven over je houding en techniek. Maar ik vind het nog leuker om tips te geven over hoe je een muzikaal verhaal nog net dat ene extraatje kan geven.
Wat is je gekste gewoonte?
Ik moet altijd een uur vóór een concert een kop thee en een banaan hebben gedronken/gegeten. Verder doe ik altijd vlak voordat ik het podium op moet, pas mijn concert kleding aan. De kleding geeft me iets speciaals. Een beetje zoals Clark Kent die zich om moet kleden om Superman te worden!
Wil je nog iets anders aan ons kwijt?
Een muziekinstrument bespelen is hartstikke leuk en ook iets speciaals. Ik ben zelf van de piano gaan houden, toen ik het ook kon gebruiken als een soort uitlaatklep. Dus als ik een keer hartstikke verdrietig was, kon ik soms hele verdrietige liedjes spelen en dat lucht dan enorm op! Andersom natuurlijk ook, door blije liedjes te spelen, kan je gevoel ook helemaal opfleuren!
Meer info over mij vind je op:
https://michelxie.com/