Jaike Bakker

17 jan 2019

Wat is je naam?
Jaike Bakker

 

Wat is je leeftijd?
Ik ben 31 jaar

 

Welk instrument speel je?
Harp

 

Wat is je lievelingsmuziek?
Bijna alles! Uiteraard houd ik heel erg van harpmuziek. Ravel en Debussy hebben bijvoorbeeld hele mooie muziek voor harp geschreven. Laatst heb ik met het Koninklijk Concertgebouworkest de 9e Symfonie van Mahler gespeeld, sindsdien staat deze muziek ook tussen mijn favorieten. Maar ik kan bijvoorbeeld ook echt genieten van muziek van Adele of de Buena Vista Social Club.

 

Wat zijn je hobby’s?
Koken, naar het strand gaan, gezellige dingen doen en harp spelen natuurlijk!

 

Welke tips kunnen deelnemers van je verwachten?
Je kunt van mij tips krijgen over samen spelen, podiumpresentatie en zenuwen. Ik vind het ook belangrijk dat je vanuit een ontspannen lichaamshouding muziek maakt. Daarnaast kan ik je ook tips geven over hoe je een concert of concours het beste kunt voorbereiden en waar je allemaal op moet letten.

 

Wat is je gekste gewoonte?
Ik vind het heerlijk om ’s ochtends vroeg, voordat alle andere orkestleden binnen komen, rustig mijn harp te stemmen en te genieten van de rust in de concertzaal.

 

Wil je nog iets anders kwijt aan de deelnemers van De Muziekwedstrijd?
Denk ook aan je favoriete outfit op het podium! Het belangrijkst voor mij is dat mijn outfit lekker zit en uiteraard voel ik me extra goed als het er ook nog leuk uit ziet! Wist je dat schoenen heel belangrijk zijn als je harp speelt? Een grote concertharp heeft zeven (!) pedalen en dan is het wel fijn als je schoenen niet al te veel lawaai maken en je voeten snel kunnen manoeuvreren tussen de pedalen.