Wedstrijdreglement

Reglement De Muziekwedstrijd editie 2017

 1. Je kunt meedoen aan De Muziekwedstrijd als je op 1 oktober 2017 minimaal 4 jaar en op 31 december 2017 maximaal 12 jaar oud bent, in Nederland of Vlaanderen woont en een muziekinstrument bespeelt. Ook kinderen die zingen kunnen meedoen.
 2. Je kunt met een groepje meedoen. Bij groepjes tot en met 3 kinderen moeten alle kinderen in het filmpje 4 tot en met 12 jaar zijn. Bij groepjes vanaf 4 kinderen mogen er ook oudere kinderen meedoen als tenminste ¾ van het groepje 4 tot en met 12 jaar is.
 3. Als je wordt begeleid (dus als er iemand meespeelt die geen hoofdrol speelt), mag dit ook een volwassene zijn. Deze begeleider wordt niet door de jury beoordeeld en kan dus ook geen prijzen winnen.
 4. Je mag per instrument maximaal één filmpje insturen. Stel dat je twee instrumenten bespeelt, dan mag je dus met twee filmpjes (één per instrument) meedoen. Als je ook nog meedoet in een groepje, dan mag je hier ook een filmpje van insturen.
 5. Het hele filmpje mag maximaal 4 minuten duren! Korter mag, langer niet. Eventuele aankondigingen of applaus worden meegerekend in deze 4 minuten. De jury beoordeelt alleen de muziek
 6. Je kunt je filmpje insturen van zondag 1 oktober 2017 tot en met zondag 7 januari 2018.
 7. Nadat je een filmpje hebt ingestuurd ontvang je een bevestigingsmail. Door op de link in deze mail te klikken en daarna je gegevens in te vullen doe je mee aan De Muziekwedstrijd.
 8. Alle inzendingen zijn te zien op de website, de app en het YouTube kanaal van De Muziekwedstrijd. Je filmpje kan ook vertoond worden op de Facebookpagina, het Instagram- of Snapchataccount van De Muziekwedstrijd en bij cultuurzender Stingray. Alle inzendingen worden bovendien gedurende vijf jaar bewaard door het Prinses Christina Concours. Bij de aanmelding geven deelnemers en hun ouders automatisch toestemming voor gebruik van het filmpje in de media en op social media.
 9. De persoonsgegevens die jij en/of je ouder (s) of verzorger(s) opgeven en de gegevens die bij De Muziekwedstrijd worden verzameld worden door ons uitsluitend gebruikt voor promotie van De Muziekwedstrijd en onze overige activiteiten. De gegevens worden niet aan anderen verstrekt. Door middel van aanmelding geven jij en je ouder(s) of verzorger(s) toestemming voor het bewaren en gebruik van deze gegevens.
 10. Een jury van zorgvuldig uitgekozen, jonge, professionele muzikanten, bekijkt alle filmpjes en maakt een lijst van de beste inzendingen. Een tweede professionele jury van bekende muzikanten kiest hieruit ongeveer acht finalisten voor de finale op zaterdag 17 februari 2018 in Diergaarde Blijdorp, Rotterdam. Als je in de finale staat, krijg je hierover uiterlijk in de laatste week van januari 2018 bericht.
 11. De finalisten treden live op, tenzij het een grote groep betreft. Bij een grote groep wordt het filmpje tijdens de finale vertoond i.v.m. de beperkte ruimte op het podium. De jury kan ook eervolle vermeldingen toekennen. Dit zijn prijzen voor filmpjes die de jury wel zijn opgevallen, maar de finale niet hebben gehaald. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 12. Tijdens de finale zijn er twee categorieën: categorie 1 voor kinderen van 4 t/m 8 jaar en categorie 2 voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. De jury houdt bij de beoordeling rekening met de leeftijd van de finalist.
 13. Behalve de prijzen die tijdens de finale door de jury worden toegekend, zijn er ook publieksprijzen voor:
  – het grappigste, het mooiste, het origineelste en het coolste filmpje.
  – het ‘filmpje van de maand’.
  Wanneer een groep kinderen een van deze prijzen wint in plaats van een individueel kind, zal de prijs worden aangepast. Zo zal er, wanneer het filmpje van een groep het ‘filmpje van de maand’ wordt, worden gekeken naar een concert voor de hele groep kinderen. Wanneer het niet voor de gehele groep mogelijk is om bij de verzilvering van een prijs aanwezig te zijn, heeft de rest van de groep niet automatisch het recht op nog een prijs.
 14. Iedere week worden er cadeaubonnen verloot onder de inzendingen. Winnaars krijgen persoonlijk bericht. Over de uitslag van deze loting wordt niet gecorrespondeerd.
 15. Prijzen zijn niet inwisselbaar tegen contant geld.
 16. Afwijkingen van het reglement zijn alleen mogelijk na schriftelijke toestemming van de directeur van het Prinses Christina Concours.
 17. Apple inc. en Google inc. zijn in geen enkele manier betrokken bij deze wedstrijd, noch als sponsor noch als jury.

Denk er aan om dit reglement ook door je ouder(s)/ verzorgers (s) te laten lezen!